Вицепрезидентът Маргарита Попова посети фабриката на Рока България

28.09.2015 г.

На 28 септември 2015 г. Вицепрезидентът на Република България, г-жа Маргарита Попова посети фабриката на Рока България в гр. Каспичан. Гости във фабриката на Рока България в гр. Каспичан бяха и областният управител на Шумен, г-жа Донка Иванова, г-жа Ралица Тодорова, народен представител от Каспичан и временно изпълняващият длъжността Кмет на община  Каспичан, г-н Милен Минчев.
 
Гостите бяха посрещнати от Веселин Симов, Прокурист и Мениджър Маркетинг и продажби на Roca за Югоизточна Европа, Деметрио Кокаль, Мениджър на завода и Юра Драганова–Владимирова, Прокурист и Мениджър Човешки ресурси. Те с гордост разказаха за успехите на Рока България и показаха как работи една от най-модерните и успешни фабрики за санитарно оборудване в Европа. Вицепрезидентът, г-жа Маргарита Попова с интерес се запозна с историята на най-старата фабрика за фаянсови изделия у нас и разгледа модернизираното производство на санитарна керамика. Тя посети линиите за отливане на тоалетни чинии и умивалници, секторите за отливане под високо налягане, глазиране и изпичане на изделия и сектор по контрол на качеството с модерна лаборатория. Посещението на Вицепрезидента на Република България, г-жа Маргарита Попова, във фабриката на Рока България в гр. Каспичан приключи със среща с мениджърите на компанията.
 
В обръщение към ръководството и работещите в Рока България, Вицепрезидентът, г-жа Маргарита Попова сподели удовлетворението си, че компанията е пример за добре работещ бизнес и работодател. Тя сподели, че в срещите си с хора от града, по-рано  днес, е получила много добри отзови за условията на труд и удовлетвореността на хората, „те живеят с усещането за гордост, че тук е направена една прекрасна инвестиция и, че те работят тук“. Госпожа вицепрезидентът каза още, че Рока България е много добра мотивация и за останалите предприятия в района.