Умивалникът в банята – централен елемент в дизайна и функционалността

24.01.2020 г.
Мивката за баня продължава да бъде сред най-важните елементи в пространството на банята. Това е предопределено както от времето, което прекарваме пред нея, но така и от разнообразието от възможности как да бъде интегрирана в пространството – с шкаф, върху плот, под плот, с или без конзола или полуконзола. Като добавим към това и специфични решения като ъгловите или цветни мивки за баня, то получаваме широка палитра от възможности, между които да избираме.
 
Затова и много често при избора на продукти за баня започваме именно от умивалника. Fayans предлага на българския пазар разнообразие от мивки, които могат да се превърнат в отличното решение във всяка ситуация – от мивки с класически форми до съвременни дизайнерски решения, от традиционни стенни мивки до модерни решения за монтаж върху мебел или плот.
 
Традиционните стенни мивки от Fayans са развити в разнообразни серии, които предлагат решения за всеки стил и вкус. Потребителите може да избират между меки и овални форми, като серия NEO или отсечени и геометрични линии, така типични за градския стил, намерил отражение в серия HappySmart, разработена от дизайнера Антонио Було.
 
Някои от моделите имат широк борд от двете страни на умивалника, което е отлично решение, когато мивката ни служи и за плот, който трябва да помести всички ежедневни принадлежности, за които припряно търсим място на една ръка разстояние от нас. Подобно решение предлага NEO 1000, Area 1000 и 800 и новите умивалници Linea 1000 и Emilia Unik 800.
 
Все по-търсено решение за банята е монтажът на мивка върху плот или мебел. Често този дизайнерски подход крие и редица функционални преимущества, свързани с откриването на допълнително място в банята за съхранение на тоалетни принадлежности. И точно защото дизайнът и функционалността вървят ръка за ръка, Fayans предлага разнообразни решения, които да паснат на всеки стил мебел и решение – от кръгли мивки (този продукт е до изчерпване на количествата), през правоъгълни, до асиметрични умивалници.

Все по-често потребителите се налага да търсят малки мивки, които са отлично решение за малки бани, баня за гости и други специфични решения. Fayans предлага решение и за тази ситуация с умивалник, който може да се монтира както на стена, така и върху плот.
 
Някои пространства изискват и още по-смели решения и функционални продукти, като ъгловата мивка за баня. Използването на ъглова мивка е не само въпрос на смело дизайнерско решение - често то е продиктувано от необходимостта да се използва максималния капацитет на простраството и да се намерят продукти за баня, чрез които всеки сантиметър от нея се превръща в полезна и функционална площ.
 
Разбира се, неотделима част от избора на мивка е и изборът на смесителна батерия към нея. Не всеки смесител е подходящ за всяка мивка, затова е добре да се направи консултация и да се подбере смесител, който е подходящ за избрания модел умивалник.

Веднъж избрали конкретен умивалник за баня, лесно може да продължите своя избор на продукти, като заложите на тоалетна чиния, която е в същия стил и допълва пространството в банята.
 
Достъпната цена, съчетана с гарантираното качество от Fayans (10 години фабрична гаранция) превръща умивалниците Fayans в незаменим избор при ремонта и обзавеждането за баня.