Рока България отново с отличие за здраве и безопасност при работа

24.01.2015 г.
Компанията получи Втора награда в националния конкурс  Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа за 2014 г. (в категория Големи предприятия)

На 24 януари 2015 Рока България бе отличена за пореден път в националния конкурс  Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа за 2014 г. Този път, компанията се класира на второ място в категорията Големи предприятия с над 250 заети лица, след като две поредни години заемаше престижното трето място в същия конкурс.

Рока България благодари за отдадеността и упоритостта на своя Специалист “Здраве и безопасност при работа” - Диана Герова, както и на колегите от производствените отдели – за подкрепата при поддържане и подобряване на условита и правилата за безопасна работа. Команията вярва, че с общи усилия, много скоро ще получи най-високото отличие в конкурса.

На церемонията по награждаване присъстваха много официални гости, представители на държавни институции и неправителствени  организации от България, както и международни гости от световно признати институции в областта на безопасността и здравето при работа.

Конкурсът Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа е инициатива на фондация Център за безопасност и здраве при работа и Главна инспекция по труда, която стои зад всички инициативи, свързани с подобряване условията за работещите в България. Целта на организаторите е чрез поощряване и популяризиране на добрите практики в областта на безопасните условия на труд, българските работодатели да бъдат стимулирани да влагат повече усилия и средства в опазването на здравето и живота на своите работници.

През последните години Рока България има множество отличия на национално ниво за постигнати добри условия за здраве и безопасност при работа. Компанията се гордее с тях и продължава да полага усилия за непрекъснато усъвършенстване в сферата на безопасността на труда.