Рока България отбелязва 100 години юбилей на компанията Roca с впечатляващи НОВОСТИ и светско събитие

12.05.2017 г.
Експозиция, озаглавена Hello Future (Здравей бъдеще) е подредена в реновираната изложбена зала Roca на бул. Мария Луиза 16 в София. Представени са най-новите предложения и тенденции в обзавеждането за баня Roca. Водещо в експозицията са дизайна и новите технологии .
 
Със специално събитие в историческата сграда на бившата Централна минерална баня (Музей за история на София), компанията отбеляза един век юбилей със съчетание от класика, джаз и мода.
 
Тази година, лидерът в обзавеждането за баня Roca чества своя 100-годишен юбилей. През своите 100 години, компанията Roca има важна роля за еволюцията на пространството на банята по света. Roca e пионер в намаляване на обема на тоалетното казанче до впечатляващите 3,5/2 литра, създава прототипа на най-познатата днес тоалетна тип „моноблок“ и първия едноръкохватков смесител, разработва нови технологии за икономия на вода и енергия в банята и иновации по отношение на материалите и дизайна на продуктите за баня. Непрестанните инвестиции, предприемаческия дух и независимост (компанията остава фамилна собственост), печелят на Roca в световен мащаб признание като компания-еталон в сферата на дизайна и производството на продукти за банята. Със своите 100 години история, Roca уверено стъпва в бъдещето на банята.
 

Hello Future

 
Обновената експозиция в изложбената зала Roca на бул. Мария Луиза 16 в София (с много работещи модели) представя най-новите тенденции и продукти на компанията под мотото Hello Future. За Roca, бъдещето на банята включва високи технологии и новаторски подход.
 
В Експо Баня София може да се види и юбилейната експозиция 100 години Roca. Тя представя историята на компанията през погледа на рекламните комуникации.
 

100 години Roca

 
Много гости уважиха юбилея на компанията. Сред тях бяха дългогодишни партньори, специалисти от строителния бранш, архитектурата и интериорния дизайн, приятели, светски личности и медии. Елегантното събитие бе в Музея за история на София (бившата Централна минерална баня). Втори домакин и водещ на вечерта бе Ники Кънчев. Гостите се насладиха на изпълненията на Доротея Доротеева и Александър Мутафчийски в съпровод на Венета Нейнска, пиано.
 
Теодосий Спасов в джаз трио с Мирослав Турийски – клавишни, Начо Господинов – ударни, представиха свои интерпретации, сред които и композицията Ние сме вода на Теодосий Спасов, създадена за международната фондация We Are Water, инициатива на компанията Roca.
 
За приятната и елегантна атмосфера допринесоха и дамите от KвартетЪТ в състав Яна Зеленогорска – цигулка, Боряна Кралева – цигулка, Илияна Колева - виола , и Йоанна-Мария Тодорова – виолончело
 
Изненадата за гостите беше новият поглед към емблематичните в близкото минало за марката Roca в България ревюта на модни дизайнери Roca Fashion. Този път, бъдещето на българския моден дизайн, млади дизайнери – дипломанти в специалност Мода, Национална художествена академия представиха своя проект ЕВРОПА – sui generis.
 
Изненадата за гостите беше новият поглед към емблематичните в близкото минало за марката Roca в България ревюта на модни дизайнери Roca Fashion. Този път, бъдещето на българския моден дизайн, млади дизайнери – дипломанти в специалност Мода, Национална художествена академия представиха своя проект ЕВРОПА – sui generis.
 
Творбите на Александра Янакиева, Александрина Дерменджийска, Велиана Лобошка, Любомира Пецанова, Петя Стоянова, Радко Стайков, Теодора Лазаров, Християна Димитрова, Цветелина Абаджиева, Мария Далчев, Александра Петрова и Стефани Тодорова, създадени под ръководството на ст. преп. Катерина Цанева, показаха свеж поглед, талант и стил. Roca – компанията, която подпомага развитието на младите таланти в сферата на архитектурата и интериорния дизайн с инициативата Jumpthegap , пожелава успешно бъдеще на младите български дизайнери.
 

Roca

 
Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.