Празникът на Roca събра работници, служители на Рока България и техните семейства

30.06.2019 г.
За петнадесета поредна година, в края на м. юни, празникът на Roca събра работници, служители на Рока България и техните семейства, в околността на гр. Каспичан, недалеч от фабриката на компанията.
 
Празникът тази година беше уважен от кмета на гр.Каспичан, г-жа Милена Недева. Тя произнесе кратко приветствие при откриване на събитието. Организатор и водещ  за поредна година беше доц. Живко Жечев, преподавател в Шуменски университет. Както винаги, за доброто настроение на всички гости на празника бе предвидена специална програма с певци, ориенталски танци, мажоретки. Много бяха желаещите да се включат в кръшното хоро, заедно с танцьорите от състав за народни танци "Задявка“. Не липсваха и спортни игри - футбол, волейбол, тенис на маса, надиграване - народни танци и други. Разбира се, беше помислено и за специални забавления за най-малките членове на семействата на нашите служители.
 
Тази година духът на празника бе особено приповдигнат заради още един повод – 100 годишнината от създаването на най-старата фабрика за фаянсови изделия у нас, основана през 1919 г. в гр. Каспичан,  част от мултинационалната Група Roca от 1999г. Служителите на Рока България се гордеят с факта, че днес фабриката на Roca в гр. Каспичан е една от най-модерните в Европа за производство на изделия за баня от санитарен порцелан, а продуктите с българската марка FAYANS са се превърнали в синоним на качество и се продават успешно не само у нас, но и в целия свят.