Поредно отличие за Рока България на Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа

06.03.2024 г.
За пореден път Рока България бе отличена с първо място в категория „Големи предприятия с персонал над 250 човека“ в 14-то поредно издание на „Националния конкурс за здраве и безопасност при работа 2023 г.“.
Връчването на „Годишните национални награди за 2023 г.“ се проведе на 29 февруари 2024 г. в конгресен център „Тракия“ - град София. Събитието се организира от Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" с подкрепата на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда".

Основната цел на инициативата е да бъдат отличени примерите за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в България, както и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място, чрез активно включване на всички заинтересовани страни.

Кандидатите в конкурсната програма и тази година бяха разделени в три групи – големи, средни и малки предприятия, според броя на заетите в тях лица.
  • МАЛКИ – „Предприятия с до 50 заети лица“
  • СРЕДНИ – „Предприятия с до 250 заети лица“
  • ГОЛЕМИ – „Предприятия с над 250 заети лица“ 

На церемонията по награждаването присъстваха изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда инж. Екатерина Асенова, заместник изпълнителният директор на Агенцията Цветомила Филипова, директорът на Фонд „Условия на труд“ Виолета Добрева и представители на институции, работодателски и синдикални организации.

Фабриката на Рока България АД в гр. Каспичан е част от Roca Group - световeн лидер в дизайна и производството на продукти за баня, с присъствие на 170 пазара, на 5 континента. Компанията прави значителни инвестиции в производството, включително в България, като внедрява нови технологии, пречиствателни съоръжения, системи за управление на качеството и околната среда.

Днес фабриката на Рока България в Каспичан, основана в далечната 1919 г. е една от най-модерните в Европа за производство на изделия от санитарен порцелан, които се предлагат не само в България и Европа, но и в целия свят.